Over Anne Sollie

Na mijn studie aan het conservatorium in Utrecht ben ik ruim twintig jaar werkzaam geweest als pianodocent en dirigent. Toch begon de liefde voor het mooie ambacht van pianotechnicus na al die jaren zulke grote vormen aan te nemen dat ik in 2001 heb besloten ontslag te nemen bij de muziekschool waar ik werkte en de opleiding pianotechniek te gaan volgen. Dat was een van de beste beslissingen in mijn leven!

Nu heb ik sinds 2002 mijn eigen bedrijf en geniet ik elke dag weer van het werk dat ik mag doen en de afwisseling hierin. Stemmen, maar ook verhuur, verkoop en boven alles: het restauratiewerk. Als ik in mijn werkplaats zit vergeet ik alles om me heen en word ik elke keer een beetje verliefd op het instrument waar ik op dat moment aan werk. Wanneer het werk gedaan is en het instrument terug gaat naar de klant moet ik altijd weer even slikken..

Lesgeven doe ik niet meer, maar dirigeren nog wel, zij het op projectbasis.
Pianotechniek en dirigeren: een mooie mix van ambacht en muziek!

Overigens valt de appel niet ver van de boom:
voor reparaties, verkoop en verhuur van blaasinstrumenten kun je bij mijn zoon Yasmin terecht:
www.solliemuziek.nl

Scroll naar boven